Din kundvagn

Gå till kassan
Antal: 0
Totalt: 0 kr

45 år med märkning, identifikation och säkerhet

Historien börjar i Åkarp 1972 då Knut och Margit Collinder, föräldrar till nuvarande VD Björn Collinder, startar
Ingenjörsfirma Knut Collinder AB med inriktning rörmärkning med varumärket Flo-Code. En stor del av verksam-heten är rörmärkningsentreprenader inom VVS-branschen. Personalstyrkan av montörer som sätter upp märkning runt om landet ökar stadigt under några år. Vi har även ett kontor i Stockholm. 

Foto från 1980 med Knut och Margit Collinder, Matilda Bengtsson, Inga-Britt Olsson, Eric Rolf & Sven-Åke Jönsson

Mot mitten av 1980-talet beslutar vi oss för att avveckla entreprenadverksamheten och istället koncentrera oss
på produktion och försäljning av produkter för rörmärkning. Sortimentet breddas, även om Flo-Code märkband är vår huvudprodukt.  I början på 1990-talet tillkommer tyska Stell skyltsystem som ger oss ett kvalitetssortiment för processindustrin. 1993 förser vi nästan alla Sveriges oljedepåer med Stell skyltsystem.

En klassisk Stell instick-skylt från 1990

I takt med att verksamheten växer och att maskiner och de produktionstekniker vi använder oss av blir fler ökas också möjligheten att producera skyltar, dekaler och märkning för annat än rör och kanaler. Nya kundgrupper inom process- och tillverkningsindustri tillkommer och stimulerar i sin tur efterfrågan på fler produkter.

1997 flyttar verksamheten till Lomma industrihamn till större, mer ändamålsenliga lokaler. 

1999 startar vi ett framgångsrikt samarbete med Brady vars bärbara skrivare Handimark snabbt blir en stor framgång – vi säljer över 300 st på ett par år! Det är också nu som vi inför det amerikanska Lockout & Tagout-programmet (som vi kallar Bryt & Lås) i Sverige. 

           

Brady Handimark                                            De första varselskyltarna tillverkas

År 2000 genomförs ett generationsskifte och namnbyte som innebär att de nuvarande ägarna tar över verksamheten under namnet Collinder Märksystem AB. 

Efter flera år i hyrda industrilokaler i Lomma flyttar vi 2003 till vår i egen regi byggda anläggning på Tenngatan 11 i Lomma. Vi öppnar också kontor i Eskilstuna för att bättre kunna serva mellersta och norra Sverige.

2004: Nybyggd fastighet. Från vänster: Miki Rancic, Mats Richardson, Gunnar Collinder, Marianne Henriksson (med dotter), Veronika Nilsson, Per Tibblin, Marcus Bjärsholm, Peter Eng, Johan Sjöstrand och Björn Collinder. 

2004 inleder vi samarbete med holländska Rebo vars märkmaskiner SMS 200 och 300 samt CPM-100 för närvarande är våra kunders favoriter för "gör-det-själv" märkning. 

2005 knyter vi avtal med USAs överlägset största hänglåstillverkare Masterlock och får därmed bra priser och direkt tillgång till hela deras sortiment av lås för ventiler, strömbrytare och hänglås speciellt konstruerade för lockout & tagout – processbrytning.

2009 går vi samman med Technotrade Scandinavia och sortimentet breddas ytterligare med krympslang, etiketter och etikettskrivare, färgband och buntband främst riktat mot kablage-, el- & elektronikindustrin. Varumärken som cab, Zebra och Brother för skrivare och japanska Sumitomo för krympslang finns nu i företaget.

Personalen förstärks därmed med de duktiga medarbetarna Ulf Thorén, Viola Andersson och Philip Larsson.

Under 2010 och 2011 byggde vi ut vår fabrik med nästan 1000 kvadratmeter för att möta kraven på ökad och effektivare produktion och mer rationell logistik. 

2012 fyllde vi 40 år och det firade vi genom att öppna ett säljkontor i Stockholm och även att investera i en avancerad digital UV-tryckningsutrustning (Océ Arizona 360GT) med ett skärbord (Zünd G3-L2500).  
Vi gjorde en jubileumstidning som du kan hämta här.

Det är också nu vi samlar vår verksamhet under mottot: Märkning, Identifikation och Säkerhet.

2015 får vi kontakt och avtal med belgiska Boplan, vars påkörningsskydd Flex Impact imponerar på oss, och vi bestämmer oss för att satsa på detta imponerade system för flexibla påkörningsskydd av polymerplast.Samtidigt introducerar vi även Collinder Solution Center, där vi samlar support/service/IT-lösningar för våra kunder inom etikettsystem, printrar mm.

Vi uppdaterar hela tiden vår produktionsutrustning och 2016 är det dags att fördubbla kapaciteten i vårt digitaltryckeri. Två stycken senaste generationen Arizona UV-printrar med två Zünd skärbord arbetar oavbrutet hos oss.

2016 går vi tillbaks till våra rötter genom att starta vårt delägda dotterbolag Teknomenta Syd AB, konsultföretag för rörmärkning, som leds av Nils-Lennart Nilsson.

2017 inleds med en personalstyrka på 25 personer, redo för möta marknadens krav på CLP-märkning och allt annat vi håller på med. 

2019 förnyar vi oss och skapar en tydligare grafisk profil med ny logotype och nytt grafiskt formspråk.

Collinder logotype

Kategorier

Arbetsområden

Din kundvagn

0 kr

Inga produkter i varukorgen

Du måste beställa för minst 0 kr innan du kan gå till kassan